Torsdag den 18 april 2024

Drømmer du om en første gangs oplevelse for livet, samtidig med at du støtter en god sag?

Tour de Taxa plejer at betyde den store udfordring at cykle til Paris. Siden 2010 har helt almindelige mennesker trænet sammen og cyklet den lange tur ned til Paris over 8 etaper på et af de seks Tour de Taxa hold. I 2021 blev touren til Paris (pga. Corona) skiftet ud med en tilsvarende lang tur, som var turen Danmark rundt på 8 dage – det blev en fantastisk oplevelse og en kæmpe succes og alle var enige om, at det kunne prøves igen på et tidspunkt.

I 2024 bliver Tour de Taxa turen for de seks hold endnu en gang Danmark Rundt over 8 etaper. Denne gang fordi OL afholdes i Paris og Tour de France-afslutningen er flyttet til Nice. Derfor er det valgt endnu en engang at udforske det skønne danske sommerland. Tour de Taxa turen bliver i uge 29 som sædvanlig. Hvert hold starter og slutter lokalt.

Motivationen for deltagelse kommer af tre ting: Glæden ved at støtte et godt formål, et fantastisk sammenhold, og du vil få set egne af Danmark, du ikke ser ofte eller måske oplever for første gang.

Formålet: Vi støtter altid julemærkehjemmene fordi de hjælper børn til et bedre liv og giver dem selvtillid.

Sammenholdet: Du skal naturligvis bruge en del tid på at træne med dit hold. På Tour de Taxa er mottoet – Vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kommer i mål sammen. Og dette er hemmeligheden bag, at så mange når det store mål.

Touren: Udfordringen bliver den samme som en tur til Paris. Der er 8 gode etaper, som skal klares på turen Danmark rundt. Danmark er et bakkeland, med stejle stigninger og skønne nedkørsler. Danmarks kyst er lang og flot – der er fjorde, der er øer og færger, der forbinder dem. Måske bliver der tid til et hav bad undervejs og et stjerneskud i en lokal havn.

Tilmelder du dig og kommer med på turen, skal du forberede dig på, at dit liv vil kunne ændre sig. Du får nok venner for livet, du smider måske et par kilo, og du får helt sikkert cykeloplevelser du aldrig vil glemme.

Spørgsmål:

Hvis du vil vide mere om turen eller tale med en kontaktperson fra et af holdene, finder du kontaktoplysninger her.

——————————————————————————-

Tirsdag den 19 marts 2024

Støt min cykeltur med et bidrag til Julemærkehjemmene.

Jeg ønsker igen at jeg og mit netværk, skal støtte/ indsamle penge til Julemærkehjemmene.
Nu er jeg igen tilmeldt i 2024 på holdet, Tour De Taxa – Explore Team Classique, vi starter med at cykle fra Paris og slutter i Nice over 8 cykeldage, samt oplever afslutningen på Tour de France søndag den 21 juli 2024.
Hjælp mig med at støtte dette arbejde ved at donere et beløb til min personlige indsamling, som indgår i den samlede Tour de Taxa donation. Om det er en tyver, en halvtredser, en hund eller et andet beløb er helt op til dig. Alle bidrag tæller.

Tour de Taxa Explore 2024

Tour de Taxa Explore i 2024 bliver en Tour fra Paris (Fontainebleau) til Nice.

Dette giver mulighed for at overvære den sidste etape af Tour de France som bliver en enkeltstart i Nice 21.7.2024. Afslutningen af Tour de France afholdes i Nice i stedet for Paris som ellers er traditionen, fordi der afholdes OL her på samme tidspunkt.

Det bliver ca. 1.000 km fordelt på 8 etaper. Ruten går gennem Loiredalen, bl.a. igennem ”Les gorges de la Loire”, Rhondalen og de tre sidste etaper bliver i Provence hvor der bliver mulighed for at cykle op til toppen af det mytiske bjerg Mont Ventoux (ca. 2.000 m.o.h.) kendt fra Tour de France som det Skaldede bjerg.

Denne del bliver valgfri, som det var tilfældet på Exploretourene med Sierra Nevada på Andalusien rundt og turen op til Massif central på Paris Marseille touren.

Der bliver ca. 7.800 højdemeter på de 8 etaper (Eksklusive Mont Ventoux + 1.500 hm) og dermed har denne tour ca. samme sværhedsgrad, som en tour fra Danmark til Paris over Ardennerne.

Touren bliver med check in  fredag d. 12. juli 2024 – 8 etaper fra lørdag til lørdag – afrejse søndag d. 21. juli.

Alle ryttere som tidligere har cyklet med Tour de Taxa til Paris eller Danmark rundt er velkomne til at deltage. Man kan træne med det lokale Tour de Taxa-hold i de første måneder af sæsonen og der bliver arrangeret to fælles træningsture/weekender i maj og juni 2024 for Exploreholdet.

——————————————————————————–

30 juli 2022

Nå, vi må jo nok til det, “Tarok2” og jeg, må hellere komme på landevejen efter en uges pause, og efter en fantastisk tur fra Danmark til Paris over 8 etaper med Tour de Taxa 2022, på 8 dage og 1206 km i benene samt 7373 højde meter. 🚴 🇩🇰

————————————————————————————

15. Juli 2022

TREJDE ÅR MED TRÆNING MOD PARIS 2020, 2021, VI SKAL AFSTED 15. JULI 2022.

Det blev så min tur til at lave en lille rundtur omkring #Holstebro

Så står den på tur med #Tour#De#Taxa 2022 med besøg af det hold som vi skal køre til Paris med den 15. juli 2022 – TDT SSF

( Tour de Taxa Syd/Sønderjylland & Fyn, som vi er en del af)

Vi Starter fra #Jyske#Dragon#kasserne i Holstebro, herefter Idom, Bur, Naur, Holstebro, Hornshøj, Mejrup, Tvis, Hodsager, Feldborg, Skave, Borbjerg, Ryde, Vinderup, Handbjerg, Hjerm, Ølby, Kjærgårdsmølle, Fousing, Asp, Linde, Naur, Holstebro turen er 151 km. 😅🚴🚴‍♀️🌤

Kan være et billede af 6 personer, folk, der står, cykel og vej

————————————————————————————

Lørdag den 25 april 2020

Tour de Taxas ture i 2020 udskudt til 2021

På et bestyrelsesmøde i Den Velgørende Forening Tour de Taxa mandag aften, er det blevet besluttet at de 5 Tour de Taxa hold ikke kommer til at cykle fra Danmark til Paris i år, dette gælder også Exploreholdets tour fra Paris til Bordeaux som ligeledes skulle finde sted i juli. Alle turene udskydes til 2021.

Beslutningen er taget på bagrund af Coronakrisen med de begrænsninger der er indført for at mindske smittespredningen i Danmark, Frankrig og de øvrige lande som holdene skulle cykle igennem.

Vi ønsker naturligvis at bidrage til at vi som samfund kommer så sikkert som muligt igennem krisen. Der er stor usikkerhed om hvorvidt det er forsvarligt eller om det overhovedet ville blive muligt at gennemføre holdenes ture i juli. En anden tungtvejende grund er at, påbuddet mod at være flere en 10 personer samlet er blevet forlænget, foreløbigt indtil d. 10. maj, hvilket gør at fællestræning og forskellige sociale arrangementer fortsat ikke er mulige. 

En stor del af hele oplevelsen, som man normalt får og forventer når man melder sig til en tour til Paris med Tour de Taxa, er hele optakten som foregår fra det tidlige forår og indtil turstarten i juli. Dette gælder både det sociale samvær, det træningsmæssige aspekt for at komme i form til at kunne klare at cykle over 1.300 km på 8 dage, men det gælder i særdeleshed også det sikkerhedsmæssige aspekt.

Når man har en stor gruppe af motionscykelryttere med meget forskellig baggrund, hvoraf nogle er uden meget erfaring, er det vigtigt at alle har deltaget i en del træningsture for at opnå erfaring i og tryghed med at cykle i et felt og at holdets deltagere lære hinanden og rutinerne at kende.

Dette har nu ikke have været muligt i 5 uger og derudover i mindst 3 uger mere. Det mener både styregrupperne for holdene og bestyrelsen er problematisk i forhold til sikkerheden og det er meget utilfredsstillende for rytterne.

Rent praktisk bliver der ikke tale om en aflysning, men om en udskydelse af touren til 2021. Det betyder at alle ryttere, som ønsker det, beholder sin plads på holdet i 2021. Alle deltagere får tilsendt en mail i morgen tirsdag d. 21.4. med mere detaljeret information.

Alle sponsorer vil blive kontaktet hurtigst muligt for at drøfte situationen og om en forlængelse af sponsoratet til 2021. Sponsorbeløb som er aftalt for 2020 bliver udbetalt i efteråret 2020 til Julemærkefonden sammen med de øvrige midler vi opnår at få samlet ind. Der bliver et pænt beløb, men gavecheckens størrelse i 2020 bliver desværre påvirket af situationen. Det er vi naturligvis rigtig kede af i forhold til Julemærkehjemmene.

Når der på et tidspunkt bliver åbnet op for fællestræning vil vi opfordre til at fortsætte træningen sammen på holdene og til at der arrangeres nogle ture i Danmark. Dette både for at man kan vedligeholde formen og for at vise tøjet og sponsorlogoerne frem.

Vi forstår dem som har været frustreret over usikkerheden og dem som er skuffede over at det ikke bliver i år at turen kommer til at ske, men vi ser frem til at det igen bliver muligt at cykle sammen som hold og til turene i 2021.

På bestyrelsens vegne

Status på min træning 1/1-2020 til 24/4-2020 på “Tarok2” km 3527 i sadlen 🚴🇩🇰👌🏻😘

————————————————————————————–

Søndag den 1. marts 2020

Spinnings event Tour De Taxa Vest på FLEX Fitness Holstebro, er vel overstået … hyggelig formiddag … og over kr.10.350,- til julemærkefonden ❤ kaffe rundstykker og masse af kage 💪 ses snart alle TDT 2020 på landevejen. 🚴‍♂️🇩🇰👍Tak fordi i kom og deltog, og Tak for at vi måtte låne FLEX Fitness Holstebro

—————————————————————————————-

Fredag den 5. december 2019

Claus Clavilla
42 42 22 45
claus@clavilla.net

DELTAGER I: TOUR DE TAXA 2020

MEDLEM AF HOLD: Team Øst- midtjylland 2020

SAMLER IND TIL:Tour de Taxa 2020 hvorpå alle donationer går direkte til Julemærkehjemmene

JEG ØNSKER AT HJÆLPE JULEMÆRKE BØRNENE PÅ RETTE KURS, DERVED OGSÅ AT HJÆLPE MIG SELV!!

Jeg har sat mig et mål for at hjælpe mig selv og børnene.
Torsdag den 9. Juli 2020 har jeg udfordret mig selv ved at jeg skal cykle til Paris, efter kun et år som hygge motionist og et år på landevejen i klub regi!

Jeg skal cykle til Paris sammen med Tour De Taxa, hvor vi samler penge ind til Julemærkehjemmene i Danmark.

  • MEN jeg kan ikke gøre dette alene. Jeg har brug for DIN hjælp!

Efter min egen nedtur på arbejdsmarkedet i august 2015 frem til midt 2017 forsvandt alt motivation glæde og lyst til at dyrke sport som jeg ellers havde gjort siden 2002, såsom halv og hel Marathon løb, MTB, som ellers var min største passion.

Sidste del af 2017 begyndte jeg så at cykle som hygge motionist på racer på æ´landevej sammen med min gode kammerat/fætter Kim og tidligere løbekammerater Bjarne, Vibeke, Sigrid, Jette, Bente.

Jeg var i løbet af den ufrivillige pause med motionen blevet MAX udfordret i mine tanker hvor mon den lyst til at motionerer var blevet af, var også udfordret på min sundhed, overvægt.

Det er en kamp og er det stadigvæk. Men det skal ikke forhindre mig i at leve livet, få gode oplevelser og udfordre mig selv i et fantastisk socialt fællesskab med andre!

Børnene på julemærkehjemmene kæmper med overvægt, lav selvværd ligesom jeg selv, så jeg ved hvor Ondt det kan gøre på sjælen. De kæmper også med, mobberi, ensomhed.

  • MEN jeg kan ikke gøre dette alene. Jeg har brug for DIN hjælp!

Vigtigt er det at gøre opmærksom på at ALLE pengene går ubeskåret til Julemærkefonden, vi betaler selv for turen til Paris, så HVER en krone der bliver doneret går til Julemærkefonden.

Hvis du kan undvære lidt, så donerer kr.5,- eller MERE, så vil JEG og BØRNENE blive så glade og taknemmelige!

Julemærkehjemmene. Her bliver børn – børn igen!

—————————————————————————————-

Torsdag den 28 marts 2019

Oplevelser på landevejen er så uforudsigelig, naturen ændre sig alle 365 dage om året, og vi må bare få det bedste ud af at være i naturen og i nuet, hvad enten man går tur alene eller som familie, løber, cykler MTB, rider på hest, cykler cross i skoven eller ligger på sin racer alene på landevejen, eller i en flok med social hygge.